Pazartesi, Eylül 20, 2021

Ozonlabs Aloe Vera Şampuan 2021-2

 Herkese selamlar! Yazılarımı güncellemeye devam ediyorum. Biliyorsunuz ki Ozonlabs markasında oldukça güzel ürünler mevcut ve senelerdir kullanıyorum. Geçen sene marka çok güzel bir şampuan çıkardı ve sizlere Şubat 2020 tarihinde yazısını ilk olarak  yazdım. Aradan 2 seneden fazla geçti ve yazıyı güncelliyorum. Karşınızda Ozonlabs Aloe Vera Şampuan 2021-2

.

Geçen sene size içindekileri tek tek yazmıştım. Etkili yapıları anlatmadan önce bir görelim...

Haydi önce içeriğine bakalım:


Aqua,su ile giriş yapıyoruz. Cocamidopropyl betaine, hindistan cevizi yağından elde edilen zarar vermeyen bir yapıdır(ölçüsü vardır). PEG 120 Methyl Glucoside Diolate, pek çok kişisel kremde, kas gevşeticide yer alan bir yapıdır. Sodium Cocoamhocetate ve  Polysorbate 20,pek çok kişisel bakım ürününde yer alan, cilt temizleyicileridir. Cocoglucoside'e geldiğimizde glikoz ve yağ asidinden oluşur. Organik ürünlerde yer alır. Glyceryl Oleate, saç lipitlerinin,deri lipitlerinin parçasıdır. Şampuan,duş jellerinde yer alır. PEG 7 Glyceryl Cocoate, hindistan cevizi yağından hazırlanan,suda çözünen yumuşatıcıdır, pürüzsüz,yumuşak cilt hedefler. Pek çok şampuanda,kremde, nemlendiricilerde, sabunlarda yer alır. Polyquaternium 7, glikoz ve yağ asidinden oluşur. Sodium Caprylate, organik ürünlerde yer alır. Propanediol düşük dozlarda kullanılan,nemlendiren bir bileşendir. Citrc Acid halk arasında limon tuzu olarak da kullanılan organik bir bileşendir, temizleme amaçlı kullanılır. Benzoic Acid uygun kullanımında asla zararı olmayan bir yapıdır. Sorbit Acid,organik bir asittir. Aloe Barbadensis Leaf Citrate, sarısabır dediğimiz taze yaprakların parçalanarak suyunun çıkartıldığı aloeveradır. Detaylı anlatacağım, saç derisine destek bir bitkidir :) Tocopherol, E vitamini ekstresi olarak görev alan bir yapıdır, buğday tohumunda mevcuttur. Hydrogenerated Palm Glycerides Citrate,yumuşatıcıdır,bitkiseldir. Lesitin, hayvan ve bitkilerdeki yağ asididir. Cilt ve saç sağlığında yer alır. Ascorbyl Palmitate, C vitaminin diğer adıdı, cilt ve saç bakımında önemli yer tutar. Görüldüğü üzere, içeriği oldukça iyi.. 




Aloeveralı şampuan adıyla çıkan şampuanın önce adını alan aloeveraya bakalım. Aloevera tam bir şifadır. Öyleki yüzümde çıkan ani sivilceler için saksıdan bir parça alıyorum ikiye bölüyorum ve jeliyle yüzüme masaj yapıyorum hoppp sivilceler uçtu gitti. Annem bacaklarına sürüyor eklem ağrıları için. Bu şampuan için ise aloevera nemlendiren, besleyen,onaran bir bitki. Şampuanın gerçekten saçları mükemmel şekilde nemlendirdiğini diyebilirim. Yani saçlar çok kuru ise mükemmel gelecektir. Aloevera için başka bir post daha yazalım ayrıca bitki hakkında.

Vitamin E ise, önerilen bir vitamin. Öyleki ampül olarak alıp da şampuan içine kıranlar var. Saç derisini nemlendiren, yağ dengesini sağlayan bir vitamin. Boyalı saçlara da iyi gelir. Özellikle saç derisinin kuruması yüzünden pul pul dökülme varsa geçirecektir.

Lesitin ise nem miktarını koruyan bir yapı.

Şampuana dönersek, gerçekten güzelce temizleyen, nemlendiren bir ürün. Gün aşırı kullandım, asla dökülme veya sıkıntı yapmadı. Saçları güzelce temizledi ve kurutmadı. Kuruma olayı ortadan kalkınca,koparak dökülmeler de azaldı diyebilirim. Bu olaydan oldukça müzdarip durumdayım da. Ürünün içeriği temiz. Zaten temiz kozmetik adıyla marka kozmetik sektöründe, SLES,SLS, paraben içermez. Ben severek kullanmaya devam ediyorum.


Yazın inanılmaz işime yaradı... Bebekler için olanı da yazayımmmm!

Temiz kozmetik adına serüvene devam ! 

Şimdilik bu kadar.

Sevgiler

Kübra 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder