Çarşamba, Mayıs 08, 2019

Ozonlava Bentonite Clay- Bölüm 1

Herkese yeniden merhaba,

Bugün size farklı bir maskeyi yazacağım. Aslında maske için bu ilk yazı diyebiliriz. Karşınızda merak uyandıran Ozonlava Bentonite Clay.






Ozonlava Bentonite Clay ürününü öncelikle sevgili Larcencielblog denedi ve yazdı. Yine üstad olduğunu gösterdi ve yazısı olağanüstüydü. Daha sonrasında cildimi, sorunlarımı, hatta takık olduğum siyah nokta konusunu oldukça iyi bildiği için önerdi ve ilk indirimde maskeyi aldım. 72 saatlik bir periyottan bahsetti ve daha sonrasında sosyal medyada paylaştığımda Balasu Hanım ( detaylı bilgi için lütfen bloguna bakın) üründen bahsetti ve devamında o da 72 saatlik periyottan söz etti.




72 saatlik periyottan bahsetmeden önce Bentonite Clay-Bentonit Kil'den bahsedelim. Bentonit Clay %120 Montromoril içeriyor. Bu yapı silikat bileşimi. Lavlar akmasıyla soğumaya toprak haline geliyor. Ufalanıyor ve parçalanarak bir kil hale geliyor. Türkiye'deki üretim Dünyadaki sayılı Bentonit'lerden biri. Bu vücuda negatif elektron yüklüyor. Bu maske ile ciltte detox da yapıyorsunuz. Bu yapı yani montromoril,  ciltteki dolaşımı sağlayan bir yapı. Bu yapıyı Balasu Hanım maden ocağını gezerken efsanevi bir çamur olarak keşfetmiş. Daha sonrasında ürününde olmasına karar vermiş. Yine çok ünlü bir doktorun Bentonit,volkan tüfünün faydalarından bahsettiğini incelemiş ve kendisi için de kullanmaya karar vermiş. Yüzümüzdeki tüm negatiflikten kurtulalım diye hedeflemiş. Bu maske ayrıca tedavi edici özelliği var. Bunu blogda da not ediyorum sizlere. 





Bentonit'teki en önemli şey,benim için, yağdan arınmak. Karma cilt çok zor. Kullandığınız maske cildinizi bir anda kurutabilir. Çünkü yanaklarınız kuru olabilir. Ama bu maske kurutmuyor. Pul pul dökmüyor. 



Özellikle burnumda ve çenemde siyah nokta oluşumdan yıldım. Bir hafta cildim çok iyi iken, ondan sonraki hafta burnumda yeni siyah nokta görebiliyorum. Vakum temizleyici ile temizlerken bir anda cildimde morluk da yaşayabiliyorum. Öyleki annem tepki veriyor cihazı kullanmamı istemiyor. Her türlü ürünü kullanamıyorum. Güçlü olsun yağı kiri,ölü hücreleri yok etsin diyorum bu sefer cildime zarar veriyorum bakıyorum yer yer dalgalanmalar oluyor. Yırtılmış gibi. Bu yüzden maske seçimi de zor. Başak'ın önerisi önemliydi, takık olduğumu da biliyor. Ürünü ilk indirimde aldım. Bentonit benim gibi siyah noktalara takık insanlara göre ayrıca. Siyah noktalara savaş açıp gözenekleri de sıkılaştırıyor. Hemen çeldi aklımı. Ne de iyi etmişim. 





Şimdi 72 saatlik periyoda bakalım. 72 saatte cildinize sadece sabah 5 akşam 5 dakika olmak üzere maskeyi uyguluyorsunuz. Başka bir ürün uygulamıyorsunuz. Makyaj yok,maske yok,temizleme yok,serum yok. Gece ürünü yok. Sadece su olabilir :) 

Önce kendi izlenimlerime gelelim.

1- Benim gibi burnuna ve çenesine takık biri için oldukça başarılı diyebilirim. Diplerdeki siyah noktalarını yüzeye çıkarması bile sevindirdi beni. Yüzeyde var olan siyah noktalar ise yok oldu gitti. Tamamen mi hayır! Pudra ile gizleme çalıştıklarım yok oldu :) Katman gibi pudraya son! 

2- Yanağımdaki ize sorun yaşatmadı. Zaten o izden kurtulamadım, bir de peşine kullandığım maskeler daha çok artırdı izi. Bu ize bile iyi geldi. 72 saat sonucunda yanma olmadı, sıkıntım olmadı. Lekede yer alan koyulaşmaya bile iyi geldi. Tedavi edici evet! 


3- Hani tüm siyah noktaları söküp atamaz bir anda. Ama azaltması beni çok sevindirdi. 







Nasıl mı uyguluyoruz?

1- Öncelikle cildiniz temiz olmalı. Bir temizleyici ile cildinizi temizliyorsunuz. 

2- Sonrasında parmaklarınıza 2 büyük parça alıyorsunuz ve yüzünüze sürüyorsunuz. Maske ardında ne kadar bekleteceğiniz yer almış 

3- Beklettikten sonra bol su ile duruluyorsunuz. Bence kurulamak için havlu kullanın. Kağıt havludan bahsediyorum elbette. 

Bentonit kil maskesi 8 saat aktif kalır. Bu yüzdendir ki bu aktivenin yeniden ortaya çıkması için akşam uygulamasına da ihtiyacınız oluyor. 

Ben kullanmaya devam ediyorum. Edeceğim. Tahminen bundan sonra başka bir maske almam. Yanağımdaki probleme bile iyi geldiğine göre oldukça başarılı bir maske. 





Bentonit Kil Maskesi'ni sigara kullananlar, cildinde lekeleme yaşayanlar,akne sorunu yaşayanlar,siyah noktalarla baş edemeyenler, lazer sorunu yaşayanlar kullanabilir. Her cilt tipine uygundur. Bu da en büyük artılarından biridir. Sonrasında nemlendiriciye ihtiyaç duymadığınızı da düşünüyorum. 


Bu sadece ilk bölüm maske için, daha fazla detayı 2. bölümde anlatacağım.

Tanıştırdığı için Başak'a

teşekkür ederim

Sevgiler

Kübra 

:)


6 yorum:

  1. güzel ben bentonit kilini çok severim nereden alabiliriz bu ürünü ?

    YanıtlaSil
  2. Aklımda olsunismi de değişikmiş ✍️

    YanıtlaSil
  3. Kübiş'im, beğenmene çok çok sevindim! Ben de gerçekten başka bir maske almayı düşünmüyorum artık. Etkisiz ama ucuz ürünlere para dökecek kadar zengin değilim. Ayrıca teveccühün, çok güzel şeyler yazmışsın benim için... estafurullah demek istedim :) Senin yazını da çok beğendim, detayları çok güzel vermişsin, ellerine sağlık! İKİnci bölümü merakla bekliyorum. Çok öpüyorum!

    YanıtlaSil