Çarşamba, Ocak 01, 2020

Sabit Yazı 3: Lyn Purifying Peeling





Günaydın!

Nasılsınız?


Yepyeni bir ürünü tanıtacağım size. Lyn Skincare Purifying Peeling. Önce markayı tanıyalım.




Lyn Kozmetik 2 kadın girişimci tarafından 2 yıl önce kuruldu:  Selin Koyutürk Bartın'da 5000 m2lik bir defne fabrikası sahibesi ve ürünlerin yaratıcısı,satışı ve pazarlama kısmını oluşturan Vildan Akay. (hakkımızda) Ben instagram üzerinden Vildan Hanım ile tanıştım. Daha sonrasında markayı araştırdım ve detayları öğrendim. Markanın hedefi doğal güzellik. "Dolayısıyla Lyn’in ruhunda, özünde önce doğa var

Lyn markası "defne" ile başladı. Defnenin cilde iyi gelmesi haricinde kokusu da rahatlatıcı bir etkiye sahip :) Dermatolojik testleri yapılan ürünler AB standartlarına uygun olarak olarak üretilmiştir...





Markanın skalası geniş. Peeling, thermal su, nemlendirme, antiaging... Ben sizlere bugün Purifying Peeling'i anlatacağım. Purify kelimesini çevirdiğimizde "arındırmak" anlamını öğreniyoruz. 



Peeling ölü cilt hücrelerinin atılması, mikro taneciklerle, gözeneklerin temizlenmesi anlamı taşır. Ürün kremsi bir peeling. Cildinize uygulayın,masaj yaparak etkisini artırın. Daha sonrasında bol su ile durulayın. İlk etkisi yumuşak bir cilt, yağ dengesi sağlanmış canlı bir görüntü. 





İçeriğine baktığımızda paraben ve türevleri,Sls,Sles yok. Bir kaç maddeye bakalım isterseniz. Kanolin beyaz bir kildir, porselen yapımında kullanılır hatta.Yağlı cilde karşı savaşan,sebum dengesi sağlayan yapıdır.

 Cetyl Alcohol, cilde yumusatıcı etki sağlayan bitkisen bir yağ alkolüdür. Ciltte kadifemsi bir etki bırakır.  Yağı ciltten arındırır. 

Laurus Nobilis Leaf ise markanın etkin maddesi Akdeniz defnesidir. Sivilce, tahriş, ciltteki izlere hatta mantar, egzama gibi problemlere faydalı bir bitkidir. Ayrıca üründe defne yağı da mevcut. Defne yağı tam bir ihtihap söktürücüdür. Terlemeyi önleyerek, kokuyu önler. Bununla beraber hücreleri yeniler. Defne ayrıca ciltteki ağrılı aknelere iyi gelmektedir. 

Titanyum dioksit,günes kremlerinde de yer alan UV ışınlarına karşı bir yapıdır,koruma sağlar.

Glyceryl Stearate cildin yüzeyinde pürüzsüz görüntü sağlayan su kaybını önleyen bir yapıdır. Benzoic acid ise deri enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir yapıdır. 

Diğer maddelere de siz bakabilirsiniz. 




İçinde ayrıca parfüm var, ama öyle çok yakıcı bir kokuya sahip değil. Az miktar yetiyor. Bol su ile durulayın, yoğun bir kremsi yapısı olduğu için yüzünüzde beyaz bir görüntü olabiliyor. Kaşıntı yok,tanecikleri oldukça küçük olduğundan cildinizi çizmiyor, özellikle burnumdaki ölü deriyi aldı götürdü. Yağlanmayı azalttı. Haftada 2 kere kullanmaya başladım. Karma biri olarak extra sivilcem olmadı. Nemlendirmeye çok ihtiyacim olmadı da. Kuru ciltli kuzenimde de sorun olmadı. Çünkü kullanımdan sonra extra kuruma olmadı. Sonrasında tonik de kullandım ama gerek de yok fazla.  Kavanoz şeklindeki ambalajı 50ml. Az miktarı yettiği için uzun süre gideceğe benzer. Kavanoz üzerinde son kullanma tarihi de mevcut.




ve bingo Made in Turkey! Hem de çok sevdiğim Bartın  :) En sevdiğim görüntülerden biri de bu :) 12M ibaresini de biliyorsunuz,ambalaj açıldıktan sonra 12 ay içinde tüketilmesi gerekiyor yani :)

Nasıl buldunuz ürünü?

Bir şans verir misiniz Türk menşeili bu peelinge? 

Yorumlarınızı çok merak ediyorum!

Bir başka Lyn ürünü ile devam edeceğim

Şimdilik bu kadar

Sevgiler 


1 yorum:

  1. Markayı Instagram'da takip ediyorum, senden de yorum okuduğuma sevindim. Benim de özellikle yazın tercih edeceğim bir ürüne benziyor; mutlaka aklımda olacak. Çok öptüm Kübiş!

    YanıtlaSil