Cuma, Ocak 17, 2020

La Roche Posay Lipikar Baume AP+ Kuruluk ve Kaşıntı Karşıtı Balsam

Nasılsınız?

Neler yapıyorsunuz?


Sizlere güzel bir ürün anlatacağım bugün :)

Karşınızda La Roche Posay Lipikar Baume AP+ Kuruluk ve Kaşıntı Karşıtı Balsam

Aqua Posae Flliforms içeren balsam fazla kuruluğa ve buna bağlı kaşıntıyı alan bir ürün. 

Detaylara bakalım :) 



Yaklaşık 10 gün önce inanılmaz kaşıntılarla boğuştum. Bir anda özellikle kollarım, dirseklerim ve dizlerim yanar gibi kaşınıyordu. Dermatolojiye gittim tabiki. Düzenli kullandığım ilaçlarım da var malum. Testler yapıldı,şükür ki bir şey çıkmadı. Kollarım çok kuruymuş. Bir de normalde yağlı bir tene, yüzüm karma ama eminim,sahipken kollarımı kupkuru buldu. Atopiye yakın dedi.Aqua Posae Filiformis ile zenginleştirilen ürün,atopiye eğilim gösteren cilde yönelik.  İki ürün önerdi bir de ilaç yazdı. Bunlardan biri de bu Lipikar Baume AP+. Kuruluk,kaşıntı karşıtı balsam, ambalajında yeni doğana uygundur yazıyor,ayrıca yetişkin kullanımı vardır yazıyor. Ben bu ürünü bana verdiği Hipokart adlı krem ile karıştırarak uyguluyorum. Blogda ilaç ismi ilk defa yazıyorum bu arada,  haydi balsamın içeriğine bakalım :)



Butyrospermum parki&shea butter,nemlendıren besleyen bir yağdır. Gliserin,bakım yapan,sabunlarda yer alan bir maddedir. Dimethicone,kadifemsi bir doku verir,silikon çeşididir. Niacinamide,ki en iyi özellik,B3 vitaminin diğer adıdır. Cilt için faydalıdır,hücreleri yeniler,leke problemlerinde yardımcıdır. Paraffinium liquidum, petrol türevidir. Nemlendirici olarak kullanılır. Cetearyl Alcohol, bitkisel kaynaklıdır.Cilt yumuşatır. Brassica Compestris Oleifera Oil&Rapeseed Seed Oil,yani kolza yağı,kanola yağı kokusuz, açık renkli, ruj,sabun,kremlerde yer alır. Hücrelere iyi geldiği denir. Ammonium polyacryldimethyltauuramide, nemlendiren bir maddedir,kremlerde vardır,kolay emilim sağlar. PEG 100-Stearate nautral yağlar ve stearik asitle birleşimdir. Kozmetik sektöründe mevcuttur. Glyceryl Stearate gliserin ve stearik asit kombinasyondur,yağlayıcı görevi alır. PEG 20-Methyglucose Sesquistearate, kozmetiklerde yer alan yumuşatıcıdır. Cena Microcristallina kozmetik ürünlerinde kullanılan saflaştırılmış rafine balmumudur. Paraffin petrolden elde edilen kokusuzdur bir yapıdır. Sorbitan Tristearat kıvam artırıcı aktif maddedir. Dimethiconol kozmetik sektöründe kullanılan silikon bazlı polimer yapıdır. Mannose, su  kaybını önler. Disodium Edta tartışma yaratan bir maddedir. Capryloly Glycine cildi koruyan,denge sağlayan sentetik aminoasittir. Vitreoscilla Ferment yine cildi koruyan bir maddedir. Xantham Gam kıvam artırıcıdır. Pentaerythrityl tetra di t butyl hydroxyhydrocinnamate kozmetiklerde antioksidan olarak kullanılan yapıdır. Sodium Benzoate koruyucudur. 





İçeriğin yorumunu sizlere bırakıyorum. Parfüm,paraben,saf alkol,SLS,SLES olmaması çok iyi. Ürün üzerinde "yeni doğan" notu var. Doğumdan itibaren bebeklerde,çocuk ve yetişkinlerde kullanılabilir. 



Yoğun kaşıntı olunca lokal uygulama ile ikisinden de fındık kadar alıp karıştırıp, masaj yaparak sürüyoruz. 10 dakika içinde kaşıntıyı alıyor. Cilt kolayca emiyor ve asla iz bırakmıyor. İçinde niacinamide ve shea yağı var. İçeriğe tekrar göz atabilirsiniz.Ayrıca duş içinde doktorum vucüt temizleyici Lipikar Syndet AP+ önerdi, onu da kullanıyorum. Onu da sizlere anlatacağım.  Balsam gerçekten güzel bir ürün,kollarıma,sırtıma,dirseklerime ve dizlerime çok iyi geldi. Nemli nemli his oldukça başarılı, lokal uygulama sonrasında 7-8 saat o bölgede kaşıntı acı hissetmiyorum. Yakıcı bir etkisi yok. Özellikle kollarımın kuruluğuna çok iyi geldi diyebilirim. Cildi çabucak yatıştıran,pürüzsüzleştiren,nikele toleransı olmayan kişilere uyan bir ürün. 




Kaşıntım daha azaldı, kaşınınca kızarma hissi de. Diğer ilacımla bu süreçte hayatımı kurtardı bu süreçte diyebilirim.


Siz nasıl buldunuz?


10 üzerinden 9 veriyorum


Bence bir şans verin

Sevgiler

Kübra 

1 yorum:

  1. Ben de Bepanthol Sensiderm kullanıyorum biliyorsun; onda petrolatum yok, yoğun yağ olarak squalene var. Ama Lipikar'ın fanları olduğunu da biliyorum; bu ürün de aklımda o yüzden! Yalnız, vücut yıkama jelini ben de almayı düşünebilirim. Şu alerjiden sonra normal duş jeli kullanmaya çekinir oldum (parfümlü olmaları nedeniyle). Güle güle kullan Kübiş, geçmiş olsun!

    YanıtlaSil