Cumartesi, Şubat 29, 2020

Ozonlabs Aloevera Şampuan- Bölüm 1





Herkese yeniden selamlar... Bugün sizlere güzel bir şampuan anlatmaya geldim: Ozonlabs Aloevera Şampuan. Üretim tarihi şubat. Yani yepyeni. Daha önce blogumu takip edenler bilir ki markanın serumların, maskesini, probiyotik köpüğünü ,sitesinden alabileceğiniz spirulinayı anlattım. Tüm blogu tarayın. Sıra şampuana geldi.




Ozonlabs Aloevera Şampuan yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Öncelikle saçlarımda herhangi bir işlem yok,fakat bir sene kına uygulaması yüzünden saçlarım kupkuru oldu. Bu yüzden özellikle nemlendirmeye ihtiyacım var. 


Haydi önce içeriğine bakalım:

Aqua,su ile giriş yapıyoruz. Cocamidopropyl betaine, hindistan cevizi yağından elde edilen zarar vermeyen bir yapıdır(ölçüsü vardır). PEG 120 Methyl Glucoside Diolate, pek çok kişisel kremde, kas gevşeticide yer alan bir yapıdır. Sodium Cocoamhocetate ve  Polysorbate 20,pek çok kişisel bakım ürününde yer alan, cilt temizleyicileridir. Cocoglucoside'e geldiğimizde glikoz ve yağ asidinden oluşur. Organik ürünlerde yer alır. Glyceryl Oleate, saç lipitlerinin,deri lipitlerinin parçasıdır. Şampuan,duş jellerinde yer alır. PEG 7 Glyceryl Cocoate, hindistan cevizi yağından hazırlanan,suda çözünen yumuşatıcıdır, pürüzsüz,yumuşak cilt hedefler. Pek çok şampuanda,kremde, nemlendiricilerde, sabunlarda yer alır. Polyquaternium 7, glikoz ve yağ asidinden oluşur. Sodium Caprylate, organik ürünlerde yer alır. Propanediol düşük dozlarda kullanılan,nemlendiren bir bileşendir. Citrc Acid halk arasında limon tuzu olarak da kullanılan organik bir bileşendir, temizleme amaçlı kullanılır. Benzoic Acid uygun kullanımında asla zararı olmayan bir yapıdır. Sorbit Acid,organik bir asittir. Aloe Barbadensis Leaf Citrate, sarısabır dediğimiz taze yaprakların parçalanarak suyunun çıkartıldığı aloeveradır. Detaylı anlatacağım, saç derisine destek bir bitkidir :) Tocopherol, E vitamini ekstresi olarak görev alan bir yapıdır, buğday tohumunda mevcuttur. Hydrogenerated Palm Glycerides Citrate,yumuşatıcıdır,bitkiseldir. Lesitin, hayvan ve bitkilerdeki yağ asididir. Cilt ve saç sağlığında yer alır. Ascorbyl Palmitate, C vitaminin diğer adıdı, cilt ve saç bakımında önemli yer tutar. Görüldüğü üzere, içeriği oldukça iyi.. 

Şampuanın temel kombinasyonlarına bakalım. Aloevera, şampuana da adını veren bitki, cildi besleyen, nemlendiren, koruyan,yenileyen bir bitkidir. Kafa derisi tahrişini azaltan,antienflamuar etkisi de mevcuttur. Aloevera bitkisinin jeli de çok iydiir. Saçın PH dengesini koruyan,kan akışını uyaran,hızlı uzamasına destektir. Ayrıca sebum dengesini sağlayarak, çabuk yağlanmayı engeller. Kafa derisi sorunu varsa, oksijen oluşumuna destek olur,kepeklenmeyi önler. Aloeverayı ayrıca yazalım mı? Hatta beraber maske de yapalım :=) 






Vitamin E, saçı derinlemesine besleyen bir vitamindir,tam benim istediğim bu işte :) Ayrıca sebum dengesini sağlayan,saç derisini nemlendiren,yumuşatan,canlandıran bir vitamindir.

Lesitin, sağlıklı,ipek gibi saçlar için bir maddedir, dış yapısını korur, çevresel faktörlerin,kirin saça zarar vermesini en aza indirir. 

Şampuana gelirsek önce ambalajını yazalım.  Açıkçası ambalajını sevdim. Kitlenebilir bir kapağı var çabuk zarar görmeyecek bence. Pompalı olsa tadından yenmezdi ama :) Rengi açık sarı. Az miktar saçınıza yetiyor. 250 ml,uzun süre gideceğe benzer. 

Ben saçlarıma uyguluyorum, sonrasında uzun uzun tarayarak deriye ulaşmasını sağlıyorum ve bol su ile duruluyorum. Kolayca durulanıyor, masaj çok iyi geliyor. Saçlarımı temizlemesini sevdim,ki yoğun sprey kullanıyorum ,spreyin kalıntısını yok etti .Ben bir kere uyguluyorum. Nemlendirmesi de güzel,topluyorum yer yer saçlarımı,eskisi gibi mat da durmuyor.  Saçlarım kolayca tarandı, kolayca şekil verebildim.  Gün aşırı yıkıyorum saçlarımı. Ertesi gün kolay kolay yağlanmadı da. 

Bu ilk izlenimim.

Bir müddet daha kullanıp ikinci bölümü sizlerle paylaşacağım... Bakalım neler yazacağız 


Ürünü almak isterseniz,buyrun 






Sevgiler

Kübra 





1 yorum:

  1. Daha önce başka bir markanın aloe veralı şampuanını kullanıp çok beğenmiştim. Bunun da içeriği son derece başarılıymış, senin de memnun kalmana sevindim. Güle güle kullan, çok öperim!

    YanıtlaSil