Çarşamba, Kasım 25, 2020

ŞahıŞifa Sarı Kantaron Yağı -1

 Geldik ŞahıŞifa Sarı Kantaron Yağı'na... Açıkçası biraz kullanmak,biraz da notlara ilave etmek için bir süre beklemek istedim. Çok da iyi yaptım.

Lerzan'ın sponsorlarından biri de ŞahıŞifa'ydı malum. Çünkü işini iyi yapan bir marka. Ben sarı kantaronu senelerdir kullanırım. Altınoluk'ta çok işime yaramıştı,hatta sarı kantaron yapan bir abla vardı vallahi her dönem ondan alırdık. 

Sarı kantaron yağını şöyle hazırlıyoruz: Kantaron bitkisi sapı ile alınıyor,temizlenip kurutuluyor,sonra kavanoza ekleniyor, üstüne de zeytinyağı koyuyoruz. Saf ama :) Daha sonra bir tülbent yardımıyla üstünü kapatıyoruz ve 5 gün bekliyoruz. Kapağı ise 5 gün sonunda kapatıyoruz ve 45 gün bekliyoruz...Önce kırmızı oluyor,sonra ters çeviriyoruz,karışıyor. Süreç sonunda sarı kantaron yağı elde ediyoruz. Boş bir cam şişeye kouyoruz, tamam :)

Şimdi faydalara gelelim :=)

Şimdi popüler faydalarından biri iyileştirme özelliğinin olması. Yanıklarınız veya yaralarınız varsa lokal olarak uygulayın. Bir süre sonra düzelmeye başlayacaktır. Ben çiziklere de sürüyorum. Çok üşüdüğümde ayaklarımın altına süüryorum ayrıca. 

Cilde gelirsek sivilcelerinize lokal kulak çöpü ile sürebilirsiniz. Saç dökülmesine çok faydalı olduğu denir ama ben hiç denemedim açıkçası. Hücreleri yenileme özelliğinden dolayı çok kuru dirsek ve topuklara direkt uygulayın derim. Çok seveceksiniz. Az miktarda kullanıyoruz bunu da diyim. Güçlü bir antioksidandır. Sinek ve böcek ısırıklıklarına da kullanabilirsiniz. 

Ama benim için en çok yaralara iyi gelmesini seviyorum. O kadar çok vurup kesiyorum ki elimi orayı burayı. Az miktarda pamuğa dök az masaj yap tamamla. Saç diplerindeki egzamaya da iyi geldiğini derler. Böyle cümle kuruyorum ki ben deneyimleyemedim. Çok faydası söylenir. Baş ağrınız,boyun ağrınız var ise yine az miktarda lokal uygulayabilirsiniz



Oldukça güzel bir ambalaja sahip ayrıca. Bir dahaki postta görüşelim !

Sevgiler

Kübra




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder