Çarşamba, Ocak 06, 2021

Cliniva Saç&Vücut Saç Bakım Yağı


Herkese selam! Bu seferki konuğumuz Cliniva Saç&Vücut Saç Bakım Yağı...

Ürünü kullanmaya başlayalı bir ayı geçti ben de içeriğiyle birlikte ilk postunu yazmak istedim. Gerçekten içerik olarak bir çok bitkisel yağı içeren bir bakım yağı bu. Saçlarım röfleden,stresten,dış etkenlerden biraz yıpranmış durumda. O kınalı hali kadar kuru değil ama yine de takviye almam lazımdı.

Saç bakım yağlarını ve saç maskelerini çok sevdiğimi takip edenler bilir. Öncelikle içerdiği yağların hepsini yazalım...

1- Olea Europea Fruit Oil: Bildiğimiz zeytinyağı. Her daim değerli bir yağdır. E vitamini açıısından oldukça zengin olan zeytinyağı,cildi derinlemesine besleyen,nemlendiren, cildi yumuşatan, çatlak tedavisinde kullanılan,hücreleri canlandıran bir yağdır. Pek çok deri probleminde kullanılan zeytinyağı,saçları parlatma konusunda çok iyidir. Zeytinyağı ayrıca saçları güçlendirir. 

2- Prunus Armenica Kernet Oil: Bildiğimiz kayısı yağı. Cildi nemlendirme hedefli,var olan nem dengesini koruyan bir yağdır. Göz çevresi için çok önemlidir, bu yüzden pek çok göz kreminde kayısı yağı yer alır. Cilde parlaklık verir, cildi nemlendirir. Antiaging kremlerde ayrıca yer alan kayısı çekirdeği yağı, olgun ciltlere,hassas ve kuru ciltlere tavsiye edilen bir yağdır. 

3- Melaleuca Alternifolia Leaf Oil: Ve bingo çay ağacı yağı. Cilt enfeksiyonlarında kullanılan çay ağacı yağını lokal olarak sivilcelerin üstüne sürerdim ben. Çok iyi gelirdi, acısını alırdı. Söndürürdü. Saç dökülmesinde de çok işe yaradığını bilirim. Bir de tabiki kepek oluşumunu önlediğini. 





4- Salvia Officinails Oil: Hooop, bu sefer adaçayı yağı :=) Saçları canlandıran,temizleyen,ölü deriyi temizleyip,saç köklerini güçlendiren,nefes aldıran güzel bir yağdır. 

5- Juniperus Communis Fruit Oil: Ardıç Yağı...Çok güçlü bir yağ bu.Saç derisini koruyan,yağ dengesi sağlayan,saçlarda kepek oluşumunu engelleyen,saçların uzamasına destek veren bir yağdır. 

6-Ricinus Communis Seed Oil: Hint yağı bitkisi olarak bilinen bitkidir. Saç ve kirpik dökülmesini önleyen, güçlendiren bir yağdır. Pek çok şampuan ve yağ karışımında, tarif verilen maskelerde yer alır. Saçları parlatır,güçlendirir,gürleştirir. 

7-Heliantinus Annus Seed Oil: Ayçiçeği yağına geldi sıra. Pek çok yağdan daha çok E vitamini içeren bir yağdır bu. Saçlar ve ciltler için oldukça önemli olan E vitamini, saçları canlandırır,bakım yapar. 

8-Gossypium Herbaceum Seed Oil : Pamuk yağı. Hiç bilmediğim yağlardn biri de bu yağdır. Oldukça yoğun E vitamini içerir. Özellikle saç diplerine uygulayın, saç diplerini canlandırır,saç tellerini güçlendirir ve köklere bakım yapar.




9-Triticum Vulgare Germ Oil: Buğday yağı...Hücreleri canlandıran,yenileyen,cilt lekeleri üzerinde etkili bu yağ,bununla beraber saç bakımında kullanılır, saç derisine ulaşır,derinlemesine bakım yapar. 

10- Simmondsia Chinensis Seed Oil: Bildiğimiz jojoba yağı. Ben çok severim bu yağı. Özellikle çok düzleştirici kullanan, sürekli fön çektiren,ısıya maruz kalan saçlarınız varsa çok işinize yarayacaktır. Saçların kırılmasını önler, hasar gören saçları onarır, destek olur. Elektriklenmeyi önler, saçlara kolaylıkla şekil vermeye destek olur, saç dökülmesini önler...

Pek çok yağın birleşimi görüldüğü üzere. Gerçekten çok güzel,kokusu çok ağır değil.Spreyli ambalajı ile istediğiniz gibi sıkabiliyor,istediğiniz ölçüde uygulayabiliyorsunuz... Ürünü haftada 2 kere uyguluyorum. Saçlarımı yıkamadan önce sıkıyorum, uzun uzun tarayarak diplere ulaşmasını sağlıyorum. Böyle uygulamayı seviyorum. Taramak bir nevi masajdır. Her yere ulaşırsınız,saç derisine de ürün iletilir.Saçlar yorulmaz,hücreler uyarılır

Saçlarınızı yıkadıktan sonra ilk izlenimim saçlarınız yumuşacık oluyor. Bir de bir ayda sanki saçlarım bir tık daha parlak. Çok ağır olmadığından saçlarınızı kolaylıkla duruluyorsunuz. Şampuan harici başka bir şeye ihtiyacınız da yok. Saçlarınızı yıkadıktan sonra kolaylıkla tarıyorsunuz ve istediğiniz şekli veriyorsunuz. Keyifli bir ürün yani.Tabiki ikinci postta daha detaylı izlenimlerimi paylaşacağım, biraz süreye ihtiyacım var. 

Siz nasıl buldunuz içeriği?

Denemek ister misiniz?

Yorumlarınızı bekliyorum

Sevgiler

Kübra 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder