Perşembe, Şubat 11, 2021

3NForme Tek Kullanımlık Şampuan&Duş Jeli&Saç Kremi -1




Merhaba, bugune 3NForme Tek Kullanımlık Şampuan&Duş Jeli&Saç Kremi -1 yazısıyla başlıyoruz. Bu yazıda size kutudan bahsedeceğim ve şampuanı anlatacağım.

Havalar bir güzel ki anlamıyorum, kışı yaşamamız lazım iken, şaşırtıcı oluyor cidden. Bilgisayarı alıyorum fırında içimden geldiğince yazıyorum. Bu kutu bana gönderildiğinden beri deniyorum içindekileri, güzel üçü de gerçekten. Uzunca anlatmak istiyorum. Hem farklı hem hoş. Kutu tek kullanımlık şampuan, saç kremi ve duş jelinden oluşuyor. Yani al yanına git tatile o derece mantıklı bir kutu. Bir kutu içinde banyoda işine yarayacak her şey var. Duş jelinin düşünülmesi ayrı jest sanki. Benim gibi banyo ürünleri sevenlere göre 





Kutudaki mavi ambalajlı olanlar tek kullanımlık şampuanlar.  Açıkçası sevdik biz. Saçları yormadan temizleyen, asla problem çıkarmayan, dökmeyen bir ürün. Masaj yaparak uyguluyorum, sonrasında saç kremini de sürüyorum. Çok saç kremi insanı değilim ama denedim. Bir sıkıntı olmadı. Onu da yazacağım. Şampuana döndüğümüzde içeriğinde ilk baktığımızda su,sülfat ve pek çok bileşim gçrüyoruz. Bitkisel destekleri size yazacağım. Başlayalım. 

 Equisetum  Arvense dediği at kuyruğu bitkisi, saç derisine bakım yapan,saçların uzamasına destek olan,kepeği önleyen, saçları güçlendiren bir bitki bu. 

Foenulum Vulgare Leaf dediği rezene. Hani şu özellikle soğuk algınlığına iyi gelen bitki. Saç maskelerinde yer alan, derinlemesine temizleyen, saçları besleyen saç yapıları koruyan bitki. Rezeneyi seviyorum ya ben. Bazen alıyorum iyice kaynatıp suyuyla yüzümü yıkıyorum. Deneyin.

Hypericum Perforatum dediği sarı kantaron. Antiseptik özelliği olan, yaralarda aktif olan bitki. Kan dolaşımını düzenleyen bitki. Amanın annem bunu çok sever. Saç kırıklarını önler, saçları parlaklaştırır. Saç dökülmesini önler, saç derisine bakım yapar. 

Juniperus Communis Callus: Saç derisine biriken yağı, saç şekillendiricilerinin kalıntıları temizleyen ardıç bu bitki. Saçlara tek uygulamadan yağlarla kullanıldığında çok daha seviyorum ben. 

Nigella Sativa: Saç derisini besleyen,kepek oluşumunu engelleyen çörek otu, saçları koruyan, sağlıklı olmasını sağlayan bir bitkidir.

Cocos Nucifera ise hindistan cevizi. Çok severim. Hindistan cevizi yağı şifadır, yemeklere katın,saçlarınıza bakım yapın. Saç kırılmalarına karşı koruyan, saçlara nem veren, saçları besleyen bir meyvedir. 

Prunus Amygdalus: Badem yağı..Önemli E vitamini kaynağıdır. Magnezyum potasyum bulunan bir yağdır. Çok severim. Çinko da içerdiğinden yaralara,izlere sürebilirsiniz. Saçları koruyan, bitkisel destek sağlayan bir yağdır.

Olea Europea ise final yaptığımız zeytinyağı. Saçları koruyan,besleyen,nemlendiren,derinlemesine bakım yapan bir yağdır. Zeytinyağını için kalp sağlığını korusun mesela. Çok faydası çok. Cildi nemlendirir, cildin bariyerini korur. Saçlara saf kullanın, saç dökülmesini önlesin.

Bitkisel destekleri bu şekilde. Ürün içinde sülfat var ama dengeli kullanıldığında sıkıntı olmadığını yazalım. Paraben veya alkol yok. Türevleri yok. Parfüm son sıralarda mevcut. 

Özellikle tatillerde, şehir dışlarına gidildiğinde veya tek açılımlık duş için kullanımlarda çok sevileceğini düşünüyorum. Çok pratik çünkü. Günlük olarak da alınabilir, büyük şişelerden kurtulma olabilir ::) 

Bir dahaki yazımda ise duş jelini ele alacağım.

Siz bu tarz ürünleri seviyor musunuz?

Nasıl buldunuz?

Yorumlarınızı bekliyorum

:) 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder