Çarşamba, Aralık 15, 2021

Thalia Besleyici ve Onarıcı %100 Organik Argan Yağı


Herkese merhaba! Nasılsınız? Ne var ne yok? Kasımın sonuna doğru gelirken,her gün daha çok soğuyan havada artık bakımımıza daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kış da güzel mevsimdir ama mesela evden kar izlemek,karlı havada yürümek güzeldir. Yalnız yakılan yakıtlar, kış mevsiminin soğuğu,ayaz,çevresel her türlü etmen ve artan stres cildimize,saçlarımıza zarar veriyor,yazın da çok kullandığım bitkisel yağlara kışın daha çok yer veriyorum. Rutinimi değiştirmeye devam ediyorum. Ürünümüze dönersek eğer,Thalia Besleyici ve Onarıcı %100 Organik Argan Yağı...

Argan yağı, arganio spinoza ağacının çekirdeklerinden elde ediliyor,bitkisel bir yağdır. Bu yağın faydası oldukça fazladır. Thalia markasını 2018'den beri biliyorum ve doğal olduğu için bu markayı seçtim.  Akten Kozmetik markayı ilk olarak Avm nin birinde açtı,daha sonra marka büyüdü ve şu an 220'den fazla ürünle birlikte pek çok mağazada ve online satışta bulunuyor. %100 doğal olduğunu görünce hemen denemek istedim,daha sonra beğenince devam ettim çünkü markanın iki sabununu,şampuanlarını biliyorum ve denemek istediğim pek çok ürüne sahip. Özellikle bir seri var ki yeniyılda benim olsun. Bu üründe 3. şişem ve sizle artık detaylıca anlatmaya paylaşmaya karar verdim.

Argan yağının ilk olarak saçlara olan faydalarına bakalım. Ben en çok saçlarıma kullanıyorum. 

1- Yağı uyguladıktan ve duruladıktan sonra saçlar yumuşacık oluyor bunu ilk adımda yazalım. Yani saçlarınız çok kuruduysa muhakkak deneyin. Sert saçlardan yakınanlara bingo öneri. Bazen stresten saçlarım daha çok kuruyor ve ince sık telli bir tarak alarak tarayarak yağı uyguluyorum.

2- Yapılan araştırmalarda argan yağının boyalı saçlarda boyanın uzun süren etkisini artırdığı da mevcut. Ara ara saçlarıma renk veriyorum bilirsiniz, diplere dokunmadan, yağın bu etkisini sevdim açıkçası ben.

3- Saç diplerine uyguluyorum,saçları beslediğine kurumasını azalttığına şahidim. Bir tık saçları güçlendirdiğine de şahidim, halen uygulamaya devam bakalım gürleştirme etkisi benimle ne zaman buluşacak, çünkü Internet'te böyle bir bilgi de mevcut.

4- Düzleştirici çok kullanmam ama şekillendirici kullanırım,özellikle saç spreyi ve wax. Diplere çok sürmesem de net olarak yazabilirim ki saçları kırabiliyor. Zaten fön makinesi,ısıya maruz bırakma gibi şeyler yaşıyorsa saçlar kırılmalar da artar. Yine avcumuza alalım, saçlarımızın hepsine uygulayıp durulayalım. Gerçekten işe yarıyor.

5- En çok saçlarımın önü dökülür benim. Uygulama yaptığımdan beri evet bitmedi dökülme ama sanki bir tık azaldı. Normal bir saçlara sahibim, haftada 2-3 uygulama yeter bence. Yine verilen bilgilerde argan yağının saç dökülmesinde çok etkili olduğu var.

Şimdide cildimize ve tırnaklarımıza olan faydalarına bakalım.

1- Ben çok cildime uygulamıyorum. Bir kaç sefer denedim ilk not düşeyim. Ama kuru ciltler çok sevecek o kadar diyorum. Yanaklarıma sürüyorum ben. Aslında sivilce,akne, siyah noktaları önlemek için de kullanıldığı yine bilgiler arasında. Yani yağlı ve karma ciltler de kullanabilir. 

2- Argan yağı antioksidan,antienflamatuar özelliklere sahip,bu yüzden iltihaplı bazı cilt problemlerine iyi gelebilecek yapıda. Ağrılı sivilceleriniz varsa lokal uygulayıp deneyin. Acıyı alır, sivilceyi hafifletir. 

3- E vitamini içeren bir yağ. Cildi canlandıran,güçlendiren bir yağ, kesiklere,vurmalara da yer yer sürüyorum ben. Çok da çabuk emiliyor cilt tarafından. Yine bacaklarıma,topuklarıma,dizlerime çok uyguladığım oluyor.

4- Yorgun cildime, boyun ağrılarıma da iyi geldiğini diyebilirim. Gergin cilde de iyi geliyor çünkü.

5- Tırnaklara, tırnak yapısına ve tırnak etlerini besleyen koruyan, manikürden sonra gerginliği alan,ellere bakım yapan bir yağ bu. El peelinginden sonra sürüyorum,mis gibi bakım oluyor. Keza ayak parmaklarıma, tırnaklarıma da uyguladığım oluyor. 


Ürüne döndüğümüzde Thalia gerçekten güzel iş çıkarmış Çok sempatik bir şişesi ve oldukça iyi bir kapağı var. İstediğiniz miktar almanıza destek olan pompalı şişesi çok başarılı. Camdan olması beni çok sevindirdi, üstündeki dore yazıları çok güzel. Yine kutusu çok şık çok güzel. Kutu üstündeki yazılar çok cezbedici ve arkada yağa yönelik pek çok detayların yer alması mantıklı. Ürün %100 doğal,içeriğinde asla katkı maddesi yok. Marka Türk üretimi bir marka. Pek çok sertifikaya sahip. Ambalaj açıldıktan sonra 12 ay kullanılması gerekmektedir. 

Ben severek kullanmaya devam edeceğim!

Siz biliyor muydunuz argan yağını?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiler

Kübra 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder