Cuma, Mayıs 26, 2017

Makyaj Bloggerı mısın? Kozmetik Bloggerı mı? -1

2011'de blogu açtığımda ilk az yazarım az çekiliş yaparım diye düşündüm. Sonrasında 2013 yılında Fatma, Burcu, Sevgi'nin tanışma toplantısında bulundum. Yani o kadar eskiyim. Şu an nerde miyim belki herkese göre çok güzel, ama kendime göre hiç de hoş bir yerde değilim.

Açıkçası Başak haklı çıktı. 2014 yılının Kasım ayında yaşadığım sorun sonrası bırakmamalıydım. Yani şimdi o zirvede gördüğünüz İstanbullu isimleri tanıyor sosyal medyada görüşüyordum. Ya da beni mi buldu bilmiyorum.

Elimi ayağımı çektim bir anda. Başak, Gözde, Onur haricinde bir de Ankaralı kızlarım ile görüşmeye devam ettim. Sonrasında döndüm 2015'te. Ama blogum bir kere daha hacklendi.

Yıl 2015-2016 Mustafa ile devam edelim dedik. Sağolsun yedi içti paylaştı, çekti gezdi. Daha sonrasında anlaşamadık ve olmadı. 

ve 2017 yıl. Bugün ben yine tekim. Yine dostlarla görüşüyorum. İlerlemeye, her gün defterime bir marka, bir ürün yazmaya devam ediyorum.

Dünya kazık yediğim, en yakınımızdan darbe aldık bir sürü ama onları yazmak istemiyorum bloga. Hiç gerek yok herkes herşeyi zaten görüyor biliyor. 

Ama son günlerde instagramın popülerliği, sosyal medyanın gücü, iki kavramı darmaduman etti. Gerçekten siz ne yaptığınızı biliyor musunuz? Siz nesiniz? Rujları alıp sürdüğünüzde, blogunuz olmadığında, ya da blogunuz olsa bile sosyal medya üzerinden ne anlatıyorsunuz? Merak ediyorum ne yapıyosunuz?

Markalar PR kutuları yolluyor tamam. Bende geldiğinde çok seviniyorum ki en eskilerden olup da hiç bir listede de yokum yani. Alıyorum ve yazıyorum. Bittikçe yazıyorum.

Gerçekten sürüyorsunuz bir şey ne ile sabitlendiğini biliyor musunuz? Silikon nedir, SLS, SLES, Florür, TALC, paraben ve türevleri nedir biliyor musunuz? Maske kullanıyorsun, maskeyi nasıl kullanıyorsun? Cildini ne ile temizliyorsun? Sleeping pack nedir mesela? Serumları nerelerde kullanıyorsun? Hangi serumu kullanıyorsun? Amacın ne?


Cildinizin tipini biliyor musunuz?

Anlayamıyorum...

Anlamakta zorluk çekiyorum...

Bir blogger vardı sözü çok iyiydi , eline iki ruj kapan ayna karşısına geçip bloggerım diyip etkinliklere koşmak istiyor...

Makyaj bloggerı isen makyaj markalarını yani renkli kozmetik markalarını biliyor musunuz? Neyi nereye sürdüğünüzü biliyor musunuz? Aparatların adları biliyor musunuz? Pedleri, fırçaları, süngerleri, ayrıca silikonlu süngerleri biliyor musunuz? Fırçaları biliyor musun? Fırça tiplerini? Pudra tiplerini? Fondöten tiplerini?

Üzerine sıktığın deodorantları, parfümleri, roll-onları biliyor musun? İçerdiği maddeleri? Hiç sanmıyorum... Bilen sayısı çok az... 

Instagram üzerinden fotolarımı çekerken defalarca bana "sür de görelim " yazarken benim kozmetik bloggerı olduğumu biliyor musunuz? Cildime neler kullandığımı?

Dişlerime neler kullandığımı? Vücuda, ayaklarıma, saçlarıma... Bilmiyorsunuz...

Ben kozmetik bloggerıyım...

O senin bayıldığın rujların temel olan maddelerini biliyor musunuz? Bir PR ürünü size uymaz. Her ürün size uyamaz. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez yaptığınızı izleyici artık anlıyor. Tamam ne güzel emek karşılığı yollandı, ama olmasa bile bana uymadı diyerek özellikleri sırala.

6 senedir burdayım...

Daha çok anlatacağım ! Buyrun 1. bölüm bu olsun ...

Şimdilik bu kadar


Sevgiler 

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık Kübra'cım, çok güzel yazmışsın. İçerik bilmeyen, hatta elindeki ürünün vaadlerini açıp okumaya bile gerek görmeyen insanlar ürün yorumu yaptığını sanıyor. Sürünce, oldu zannediyorlar. Ben artık kızmıyorum, iyi blog okuyucularının sapla samanı ayırt edebileceklerini düşünüyorum. Kocaman öpüyorum seni <3

    YanıtlaSil
  2. Yaa olur mu varsa yoksa gelen giden ürün ! Abi ilk kullanımda nasıl yorum yazabiliyorlar şaşırıyorum; bayıldımlar, mutlaka alınlar havada uçuyor. E sen para vermeden aldın onu n'apsak (: Komedi aslında özetle. Tage blogger'ı güzel ekliyor da ne blogu var ne doğru düzgün yazısı..

    YanıtlaSil
  3. Çok ama çok haklısın Kübracığım... Mesela kendimden örnek vericem; evet bi hevesle açtığım bir blogum var ama gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymadı sürekli yazmak isterken sürekli yeni notlar alırken defterime bir türlü koşuşturmacalardan vakit bulup adam akıllı yazamıyorum :( ama mesela en ama en sevdiğim far paletimi her elime alışımda içinde talc olduğunu biliyorum, en sevdiğim deodorantımı içinde alüminyum olduğunu bildiğim halde sırf o muhteşem kokusu yüzünden sıkıyorum, evet paraben içeren ürünler de kullanıyorum denemek için ama en azından içeriğini biliyorum! Sürekli yeni ürünler deniyorum ama bunu yaparken de hem ürünü hem de içeriğini iyice araştırıyorum. Haa demiyorumki ben çok iyi biliyorum! Ama en azından daha fazlası için uğraşıyorum sosyal medyada paylaştığım hiçbir ürünü ilk denememde koşun alın demiyorum, diyenlere de hayretler içinde izliyorum. Aslında söylemek istediğim çok şey var da sen az çok anlamışsındır beni... Sen yine de çizginde devam et, eline, yüreğine, kalemine sağlık arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  4. Yine yeniden ağzına sağlık!!

    YanıtlaSil
  5. Valla daha çık ve net yazılamazdı herhalde. Ama devir onların devri... bakalım ne zaman gün olup o devran dönecek. Öperim!

    YanıtlaSil