Pazar, Ekim 25, 2020

İpek proteini

 Selamlar,bugün size bambaşka bir konu anlatmaya geldim : İpek proteini ... 

İpek keşfedildiğinden bu yana her dönem dikkat çeken bir konu olmuştur. Biliyoruz ki cildimiz ve saçlarımız keratin yapıdadır. İpek de doğal bir keratindir. Böylece ipek de kozmetik sektöründe yer alabilecek, uygun bir yapıya sahiptir. 

Hidrolize ipek proteinleri cilt ve saç ürünlerine eklendiğinde ciltte ipeksi doku verir. Hidrolize demek hidrojen ve oksijenin birbirinden ayrılmasıdır. İpek proteinleri ciltte antiaging görevi görmekle beraber UV ışınlarının hücre DNAsındaki hasarları da önlemektedir. Hidrolize edilen ipek peptitleri antioksidan olarak görev alabilir. Ayrıca, ipek proteinleri ideal ve dengeli nem sağlamaktadır. 

Hassas ciltler konusuna gelindiğinde ipek proteinli ürünler insan derisine en yakın olarak yer almaktadır. İpek,hassas ve alerjen durumundaki cilt yapısına önerilen bir yapıdadır. Oldukça güvenli bir durumdadır. 

Keza ipek proteinleri mantar ve antibakteriyel yapısı ile su önleyici bir durumdadır. Kullanıldığında ciltte nem dengesi sağlayarak, cildi kurumaya karşı korur. 

İpek proteini kullanan Therasilk markası tüm detayları ve ürünleriyle blogumda yer alacak. İlk ürün yazım için bekleyin.


Sevgiler


Kübra 




not: Bilgiler için sayın DR.Şebnem Küçük'e çok teşekkür ederim. İzinsiz kullanımı yasaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder