Pazartesi, Ekim 26, 2020

Therasilk Cilt Düzenleyici Krem- İlk Post

 Herkese tekrardan selamlar! Bu seferki konuğumuz Therasilk Cilt Düzenleyici Krem. 

Therasilk markasıyla bariyer kremini keşfederek tanışmıştım. Başkent Üniversitesi ile anlaşmaları var. Sahibi çok çok ilgili bir hanımefendi. Sonra hatırlarsınız sizlere markanın en dikkat çeken içeriği ipek proteinini yazdım. Marka bünyesindeki ürünlere teker teker bakacağız ilerleyen günlerde. Bu seferki ilk  konuğumuz cilt düzenleyici krem.





Öncelikle kremin içeriğine bakalım:

*aqua

*niacinamide

*ceteraryl alcohol

*ascorbyl tetraisopalmitate: Bu C vitamini

*neopentyl glycol diheptonomate 

*glyceryl stearate

*PEG 100 stearate

*Glycerin

* Polysorbate 20

* Cetyl Alcohol

* Cyclopentasiloxane

*Butylrospermum perkii butter

* Lavendula angustifolia flower extract- Bu lavanta yağıdır.

* Hydrolized silk- hidrolize ipek proteini

*Phenoxyethonol

*citrus peel oil- limon yağıdır

* Tocopheryl acetate

* salicylic acid

*Ci 77891

*Hydrogenerated polydecene

*carbomer

*sodium hyaluronate-hyaluronik asit

*ethylhexlyglicerin



Cildimiz pek çok durumdan yağlanabilir. Özellikle yaş icabı sınavlar,iş hayatı,okul hayatı stresi oluşturur. Stres ise fazla yağ salınımı yaparak gözenekleri tıkar ve sivilce oluşturur.Bu yüzden cilde iyi bakmalı,düzenli bir rutin oluşturmalıyız. Cilt temiz olmalı ve yağ oluşumunu engelleyecek takviye kullanmalıyız. Üründeki hedef cildin yağlanmasını azaltarak sivilce oluşumunu engellemek. İpek proteiniyle,hyaluronik asit desteğiyle birlikte nem dengesi sağlayarak yağlanmayı azaltıp sivilce oluşumunu azaltarak,cildi daha canlı,daha lekesiz hale getirmek. Bununla beraber ciltte renk tonunu düzenleyerek, zamanla oluşabilecek herhangi bir ton eşitsizliğini önlemek. 




İçeriğe baktığımızda limon yağını görüyoruz. Limon yağı, antibakteriyel,antioksidan özelliğe sahip. Kullanımı sonucunda ciltte yağlanma azalırken, cilt lekelerine karşı korumayı sağlıyor. İltihap,yaralanmayı azaltmaya yardımcı. Yine içeriğe göz attığımızda lavanta bize görünüyor. Lavanta sinirleri yatıştıran,sakinleştiren yapısı var. Kokusunu çok severim. Kaynatıp odama bırakırdım,negatif enerjiyi alıp götürürdü. Cildin gerginliğini alıyor,cildin yorgunluğunu azaltıyor,lavantayı hayatınızdan eksik etmeyin derim . Nicacinamid Vitamin B3 olarak bilinen,cildi beyazlatan,leke gideren, hücreleri yenileyen,sivilcelerin oluşumuyla mücadele eden bir vitamin. Hyaluronik asidi de anlatalım. Günümüzde çok ünlü olan asit,cilt yapısında vardır. Zamanla,yaş ilerledikçe azalır. Hyaluronik asit, çok güclü bir nem tutucudur. Takviye olarak alındığında cilt nemlenmesi artar,yaşlanma etkileri azalır. Putyrospermum Parkii Butter ise shea yağıdır. Cildi nemlendiren bir yağdır. Gözenekleri tıkamadan cilde nem verir. Gliserin ise yine cildi nemlendiren,ürünü yumuşatan bir maddedir. Ürüne ikinci post yazdığımda daha da detaylıca süreçten bahsettiğim zaman içeriğe tekrardan dönüş yapacağım.  




Ürün içeriği güzel. Temiz cilde sürdüğünüzde limon kokusu dikkat çekici. Kullanmaya başlayalı çok az oldu ama ilk izlenimim, cildimi yağlandırmadan nemlendirerek, yatıştırdığı. Temiz cildime günlük rutinime en son aşama olarak ekledim. Mesela ani stres yaşadığım zaman cildimde hemen yanak bölgesinde sivilce oluşuyor.Hemen ilk orda denedim. Sıkıntı olmadı,kurutmadı,içeriği gerçekten işe yaradı. Cilt kolayca emdi. Yumuşacık,nemli yaptı. Minik bir sivilcem de vardı mesela ürün öncesinde, üzerindeki ihtihabın acısını aldı götürdü. 





Ürünle ilgili ilk yazım bu. Ben sevdim. Kullanmaya devam 

edeceğim. İkinci postta görüşmek üzere.

Sevgiler

Kübra 





not: Destekleri için sayın Şebnem Küçük'e teşekkür ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder