Pazar, Kasım 01, 2020

Sericin

Mavigokyuzum.com'da pek çok detayı anlattığımı biliyorsunuz. Bu seferki konumuz Sericin. Daha önce sizlere ipek proteinini anlatmıştım. Sonra Therasilk'in bir ürününü yazmıştım size. 

İpek böceği ipek kozası fibroin ve sericin denilen iki ayrı yapıdan ibarettir. Bildiğimiz ipek kumaşlarının üretilmesinde fibroin denilen ipliksi yapıyla olurken;kozayı,direnç katan yapıyı sericin oluşturmaktadır. Sericin, kozmetik alanında koruyucudur, nemlendirici bir tabaka sağlarken cilt yumuşar ve ayrıca kırışıklıkları önlediği görülmüştür,bir nevi antiaging görevi görür.

Sericin suda çözünebilen bir yapıdadır,oldukça yüksek amino asit içeriyle birlikte deride homojen bir ince tabaka oluşturarak cildi dış etkenlere karşı korur.

Sericin cilde ve saçlara çok faydalıdır. Bilindiği üzere saç ve cilt keratin proteininden oluşur. Sericin de saçların uzun ve sağlıklı uzamasını sağlar. Uv etkisi vererek cildi dış etmenlerden korur. Sericin içeren ürünler özel ve önemli olacaktır.




 Dr.Şebnem Küçük'e destekleri için teşekkür ederim.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme