Çarşamba, Aralık 23, 2020

Vagheggi - Fitokozmetik

Selam! Yılın bitmesine az kaldı. Bakalım yeni yıl bize ne getircek? Sizlere yeni bir konu anlatacağım. Vagheggi ve Fitokozmetik.

Vagheggi'yi ve fitokozmetik konusunu annemin arkadaşı sayesinde öğrendim.  Öğrendim daha sonra instagram üzerinden İtalyan Vagheggi markasını takip ettim. Çok şeker bir grup yönetiyordu hesabı. Açıkçası çok da iyi oldu  fito kozmetiği bilmek. Vagheggi 1975 yılında İtalyan menşeili bir marka olarak kurulmuş, fitokozmetiği dünyaya anlatmaya çalışmış. Şöyle düşünelim, bitkilerin dünyası teknoloji ile birleşiyor,mucizeyi cisimleştiriyorlar ve pek çok sıkıntıyı,cilt sorunlarını çözmeye çalışıyor. Keza cilt için olumlu olabilecek her duruma el atıyor. Vagheggi'nin ürün skalası ise oldukça geniş. 

Kozmetik insan vücudunda yer alan tüm detaylara yönelik oluşturulmuş preparat ve maddelerdir. Kadın ve erkek olarak gün içinde de kozmetiklere ihtiyacımız oluyor. Kozmetik ürünler içindeki kimyasalları da düşünürsek eğer sağlığı tehdit edecek durumlar olabilir. Bu yüzden cilde sahip çıkan,bitkilerin kozmetik ürünlerinin üretiminde kullanılabilmesi çok eskilere dayanıyor. Fitokozmeikler devreye giriyor.

Fitokozmetik dediğimiz ürünler ise %95 oranına yakın doğal içerik olmalı, doğal olma özelliği ise kanıtlanmalı. Fito kozmetik ürünlerde doğal kaynaklı maddeler veya karışımlar yer alır. Katkı maddeleri,kimyasal detaylar yer almaz. Modifiye edilen yapılan yer almaz. Fitokozmetik ürünlerin üretiminde kullanılan yağların, bitkilerin oranları önemlidir. Ayrıca bitkilerin saflıkları ve güvende oldukça saptandıktan sonra kullanılır. Fitokozmetik ürünlerde, bitkisel yağlar önem taşır. Alovera yağı,jojoba yağı,buğday resini yağı, üzüm çekirdeği yağı, kayısı çekirdeği yağı gibi. 


Şimdi Vagheggi'nin ürünlere bakalım:



1- Vagheggi Scrub Viso Exfoliant Visage Face Scrub:

Sakız ağacı özütü, şeker kamışı ve değerli yağların birleşimi ile cildi nazikçe temizleyen, cilde bakım yapan ve cildi gençleştiren bir ürün bu scrub.



2- Vagheggi Precious Face Oil : Yüksek konsantrasyonlu shea yağı,sakız ağacı ekstresi özütü,çarkıfelek yağı birleşimi olan yağ,cildi canlandıran,yenileyen, gençleştiren,antioksidan bir yağdır. 




3- Vagheggi Intense Eye Colour

Sakız ağacı ekstresi, kahverengi alglerin ekstresi birleşimi olan ürün,yorgun ve koyu göz altlarına mükemmel bir çözüm.




4- Vagheggi Lime Masaj Yağı:

Bu yağ tamamen masaj için üretilmiş bir yağ. Hindistan cevizi yağı,E vitamin,uçucu yağlar mevcut. Vücudu besleyen,koruyan,destek veren güzel bir ürün.


5- Vagheggi Sinecell:

Vagheggi'nin selülit karşı olan ürünü. Temiz denizde yer alan Rubens denilen bir kırmızı yosun ve su yosunlarına kafein özünün birleşiminden oluşan bir ürün. Profesyonel kullanım ve masaj kullanım için uygundur.






6- Vagheggi Selülitlere Bye Bye Set:

Masaj eldiveni, lifting selülit konsantresi ile uyguluıyoruz. Gece vücut maskesini de selülitlerden etkilenen bölgeye uyguluyoruz, cilt emene kadar masaj yapıyoruz. Gerginliği alan, sabahları yumuşacık bir cilde sahip oluyoruz. Sıkı bir cilt için deneyin derim.




7- Vagheggi Lime Vitamin C Cream:

Bu sefer içeriğinde Kalabriya bölgesinin portakal suyu,meksika yağı ile birleştirilmiş. Bu ürün cildi onaran bir etkiye sahip. Hücrelere derinlemesine ulaşıyor ve zedeli hiç bir alan kalmıyor.

Nasıl buldunuz ürünleri? Fitokozmetiğin büyülü dünyasında Vagheggi hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum!

Şimdilik bu kadar

Sevgiler













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder